Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATALAY, '' KARAMOLLAOĞLU ERBAKAN'IN DEĞİL, CHP'NİN VARİSİ GİBİ DAVRANIYOR''

ATALAY, '' KARAMOLLAOĞLU ERBAKAN'IN DEĞİL, CHP'NİN VARİSİ GİBİ DAVRANIYOR''

 Fotoğraf

ATALAY, '' KARAMOLLAOĞLU ERBAKAN'IN DEĞİL, CHP'NİN VARİSİ GİBİ DAVRANIYOR''

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ile TBMM ‘de makamında yaptığımız röportajda son günlerde Sadet partisi Temel Karamollaoğlu ‘un kamuoyunun tepkisine neden olan açıklamaları soruldu, Atalay buna karşılık şu açıklamayı
yaptı;

“Özelikle 2002 yılından önce sadece lafta kalmış ne kadar hizmet varsa, 2002 yılından itibaren Ak parti hepsini hayata geçirdi.
16 milyon genç nüfusu olan bir ülkenin önceliği elbette ki eğitim olacaktır. Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ‘nun Ardahan, Iğdır, Şırnak için yapmış olduğu açıklama çok talihsiz bir açıklama.

HER İLLE BİR ÜNİVERSİTE BİR DEVRİN BAŞLANGICIDIR

Biz iktidar partisi olarak Anadolu ‘yu baştanbaşa üniversitelerle donatık. Her ile bir üniversite başlı başına bir devrimdir. Sn. Mollaoğlu ‘nun adeta aşağılayarak dile getirdiği Doğu illerinde ki üniversiteler için sarf ettiği sözler kabul edilemez. Bu illerden biride Ardahan ve 5 bine yakın da öğrencisi var. Mollaoğlu gerçekten rahmetli Erbakan’ın varisi midir? Yoksa tutunduğu tavır ve sarfettiği sözler hiç te böyle olduğunu göstermiyor. Tam da CHP ağzıyla konuştuğunu görüyoruz. Sanki CHP ‘nin verasetine sahip olmak istiyor.

DARÜLFÜNUN CHP DÖNEMİNDE KAPATILDI

Bu ülke de CHP ‘nin tarihini bilenler bilir, tamda Sn. Karamollaoğlu ‘un ifade ettiği gibi İstanbul’da bile üniversite açılsa arzu ettikleri gibi değilse hemen kapatmışlar. Osmanlı’dan bize intikal eden Darülfünun üniversitesinin tek üniversite olmasına rağmen 1933 te dönemin Milli eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından sırf hocalar siyasal iktidarın arkasından durmuyorlar, onları alkışlamıyorlar diye üniversiteyi kapatmışlar. Avrupalı bilim adamlarının karşı çıkmasına rağmen. CHP Anadolu da özelikle doğu ve güneydoğu illerinde Kürt çocukları okumasın diye bırakın üniversite açmayı, lise bile açmadılar . İlkokul bile açmadılar.

Bu konuda ısrarlı olanlar 1949 yılına kadar Ardahan ‘da, Kars’ta, Erzurum ‘da, Muş’ta, Van’da CHP ne kadar okul açmış bir önümüze koysunlar. Bu CHP ‘nin mirasıdır okul açmamak, sosyal medyada ki açıklamamda belirttiğim gibi Madanoğlu ‘nun hatırasını okusunlar Kütahyalı Behiç beyin Urfa’ya Mebus olarak atandığı yılarda, Diyarbakır’da bir otelde Behiç bey ile o dönemin iktisat vekili arasındaki tartışmalara baksınlar.

ARDAHANLININ EĞİTİM HAKINI ÇOK GÖREN KARAMOLLAOĞLU PARTİ TABELASINI İNDİRSİN

Fabrika açmayacaksın, okul açmayacaksın, yol yapmayacaksın, doğu illerindeki insanları batıya zorunlu göçe tabi tutacaksın, böyle bir zihniyet, böylesi bir hasta akıl. Türkiye artık bütün bunları geride bıraktı. Ardahan ‘dan Edirne’ye kadar herkese eşit hizmet bizim iktidarımız zamanında vuku buldu.

Ardahan Kafkasya’ya açılan bir kapı, önemli bir kavşakta yer alıyor. Bunu görmeyen vede iktidara talip bir siyasi partinin genel başkanının yapmış olduğu açıklamada Çamlıca camisine ne gerek vardı, hızlı trene ne gerek vardı, Ardahan’da üniversiteye ne gerek vardı şeklinde ki beyanatları insanları hayrete düşürüyor, açıklaması dahi hafızaları zorlayan, akılları zorlayan talihsiz bir açıklama. Eğitim ile, bilimle, turizm ile ülkeyi kalkındırma hamlesine karşılık , bu açıklamayı kınıyorum ve yakışıksız buluyorum. Kendisini Ardahan’a davet ediyorum. Gelsin Ak parti hükümeti döneminde Ardahan nasıl kalkınmış görsünler. Yada Ardahan’da parti tabelasını indirsin. Hem Ardahanlının eğitim hakını elinde alacaksın, hemde Ardahanlıdan oy isteyeceksin yok öyle bir şey” şeklinde konuştu.
Haber; Mehmet Avşar/ sabah


22:51, 25.04.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500